ETUKENO - NE KIINNOSTAVAT KIRJAT

UUTUUDET
VANHAN LIITON MIES
TALO ILMAN HOMETTA
HIRSITALO VIROSTA
IRTI TAVARASTA
LASTEN KEITTOKIRJA
HUIMAAKO?

KESTOSUOSIKIT
ENSIMMÄINEN PAINOS
INSINÖÖRIN KEITTOKIRJA
INGENJÖRENS KOKBOK
THE ENGINEER'S COOKBOOK

UUTTA JA VANHAA
PAREMPI PIENTALO
POLITIIKKAA JA PERSOONIA
LIIKENNE YHDYSKUNNAN SUUNNITTELUSSA
KESTÄVÄN YHDYSKUNNAN KÄSIKIRJA
EERO PASANEN
PÄÄMINISTERIN MORSIAN
PRINSESSA JA PUOLI VALTAKUNTAA
TOWARDS SUSTAINABLE URBAN INFRASTRUCTURE
LIIKENNE JA VÄYLÄT

EU PROJECTS
PETUS
COST C8
COST C23

IN ENGLISH / CONTACTS

KARI OJALA: INGENJÖRENS KOKBOK

Inbunden, ISBN 951-52-2431-4. Publicerad i Göteborg 21.9.2006, Ca 34€.

"Hur förhåller sig ingenjören till mat? Vad äter han? Hur tillreder han sina måltider? Hur organiserar han tillagningsprocessernas olika delmoment? Hurdan är hans attityd?

En tekniskt lagd man eller kvinna handlar framför allt förnuftigt. Han eller hon löser problemen och får saker till stånd. Ingenjörens gäster blir mätta, maten serveras i tid, och inget blir över. Att bemästra helheten utgör en intellektuell utmaning för ingenjören, och när han lyckas genomföra en matlagningsprocess med framgång upplever han en djup tillfredsställelse.

Den här boken presenterar systematiskt principerna i ingenjörens kokkonst. Den hjälper ingenjören att se vad som är väsentligt i mat, att lära känna sina starka sidor och att utnyttja sina färdigheter vid tillagningen av en måltid.

För personer med annan än teknisk utbildning ger boken en spännande inblick i ingenjörens själsliv – och tiotals praktiska matrecept med instruktiva illustrationer. Med hjälp av dessa kan vem som helst lätt tillaga läcker mat."

Utges i samarbete med Söderströms
Översättning: Tanja Oreto
Grafiker: Jussi Vuori
Illustratör: Helena von Alfthan

Boken var en succé då den utkom på finska år 2005, den näst mest sålda kokboken under julen, den åttonde mest sålda fackboken i Akademiska bokhandeln.

Pressröster om den finska upplagan:

"Om ingenjörens och matlagningens världar vid ett första ögonkast verkar långt från varandra, kullkastar boken snabbt denna fördom." (Helsingin Sanomat).

"Ingenjören äter med förnuftet." (Vartti).

"Det är nu en gång för alla så att ingenjören vet saker bättre än andra och hans sätt att närma sig problem är det enda rätta." (TEK - tekniikan akateemiset).

"Boken som sprudlar av humor hjälper oss att förstå ingenjören." (Rakennustaito).

"Ingenjörens kokbok är en strålande present åt ingenjören eller den som känner sig som en ingenjör." (Teekkarilehti Aalef.)


Ladda ner pärmen med tryckresolution (jpg, 538 kt)
Söderströms

web stats